Kalle Petré 2022.11.21 Nr B93 KOMMENTAR Helhetligt program Jag skrev 30 juli, att jag tänkte behålla mitt Klimatprogram, men skriva annat för helheten. Argumenten var starka, men nu bedömer jag, att det blir för mycket för mej att hålla ordning på. Jag kommer därför att baka ihop alla tre aspekterna - klimat, jämlikhet, produktivitet - på samma villkor i ett helhetligt program "Klimat och jämlikhet" *. Det är till att utveckla det, som jag kommer att ägna min energi. Det gamla programmet "Klimat och 1 klot" * får ligga orört (åtminstone tills vidare).

Jag skrev 30 juli: "Klimatfrågan är en 'ödesfråga', men den kommer ju inte att lösas utan rimliga lösningar också för jämlikhet och produktivitet." I programmet "Klimat och jämlikhet" konstaterar jag, att alla tre aspekterna är ödesfrågor.

Det kommer att bli obalans. Beskrivningen av klimatet har en bakgrund, som de andra aspekterna inte har. Det kommer att synas tydligt till att börja med. Jag hoppas jag får till bättre balans allteftersom.